Can't connect to STF8300M

Discussion in 'STF Series' started by Gregg Ruppel, Sep 9, 2016.

  1. Gregg Ruppel

    Gregg Ruppel Cyanogen Customer

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    83
    Location:
    Tucson, AZ
    I picked up a used STF8300M and was able to connect to it in MaximDL by selecting STF8300 in the Connect To menu. I then re-connected an ST8300C, and now I am unable to connect the STF. All drivers are updated and there is an entry in the Device Manager: SBIG USB-64 Pro Camera With Firmware. The Connect To dropdown in the camera dialog now has USB but no longer shows STF8300. I get error 27, can't initialize camera, when trying to connect. If I move the USB cable to a different connector I get an error that the Device driver was not successfully installed. Camera not recognized in CCDOpps either. What is going on?? Amazingly, I can still connect to the 8300C.
     
  2. Bill

    Bill SBIG Service and Repairs Staff Member

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    474
    Hard to say Gregg. Inability to connect, when it's due to a camera failure, is usually corrupted EEprom, shorted USB IC or damaged microprocessor. The latter two being fatal, requiring the board to be replaced.

    -Bill
     
  3. Gregg Ruppel

    Gregg Ruppel Cyanogen Customer

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    83
    Location:
    Tucson, AZ
    Bill
    It seems odd that the camera connected fine the first time and then stopped. Are there any hardware tests I can perform to nail down the problem?
     
  4. Bill

    Bill SBIG Service and Repairs Staff Member

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    474
    Odd indeed, I can't say I know why it would have happened. If it isn't showing up in the Device Manager... You could try a fresh driver install on that 2nd USB port, not my strongest area of expertise but easy enough to do I believe. If that doesn't work then it'll likely need to come in.

    -Bill
     
  5. Gregg Ruppel

    Gregg Ruppel Cyanogen Customer

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    83
    Location:
    Tucson, AZ
    Bill
    I have tried the camera on a couple of PCs with the same result. It shows up in the device manager as "Unknown Device" with the question mark, and trying to update the driver fails. What do I need to do to send it in?
     
  6. Roger Walters

    Roger Walters Cyanogen Customer

    Joined:
    Sep 11, 2016
    Messages:
    8
     
  7. Doug

    Doug Staff Member

    Joined:
    Sep 25, 2014
    Messages:
    6,956
  8. Roger Walters

    Roger Walters Cyanogen Customer

    Joined:
    Sep 11, 2016
    Messages:
    8
    I also can not get Maxim DL5 to recognize my STF 8300M even though CCDOps runs the camera fine on the same computer. Would appreciate anybodys help particularly Maxim who I purchased their product from
     
  9. Doug

    Doug Staff Member

    Joined:
    Sep 25, 2014
    Messages:
    6,956
    Roger, please post a thread in the MaxIm DL section. If it works in CCDOPS then it's a software issue of some kind.
     
  10. JoshuaHufford

    JoshuaHufford Cyanogen Customer

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    330
    Make sure your USB cable is good, try another cable. Also make sure the pins on the camera for the USB connection are making good contact. I had a bad USB connection at the camera and my camera would show up as "Unknown Device"
     
  11. Gregg Ruppel

    Gregg Ruppel Cyanogen Customer

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    83
    Location:
    Tucson, AZ
    Josh
    Thanks for the reply. I'm sure it's not the cable because the same one works on an ST8300C. Camera is on its way back to SBIG for service...☹️
     

Share This Page