Forum navigation bug with Safari

Discussion in 'Support Forum and Web Site Issues' started by William B, Dec 12, 2016.

  1. William B

    William B Cyanogen Customer

    Joined:
    Jan 8, 2015
    Messages:
    311
    Location:
    Christchurch, Dorset UK
    Have been having a few problems with the forum over the last few weeks.

    If you log in and view a topic in a sub forum then use the "Home" button it appears that you are automatically logged out of the site, all sub forums are denied access. If you then login again, your username appears in the title bar but all sub forums remain denied access and can not be viewed. You can login and out as many times as you like but access is still denied.

    If you log out, navigate away from the forum to another web site and then return to the forum it immediately shows that you are already logged in and all sub forums are once again accessible.

    I have tried clearing caches and history but this behaviour is consistent and occurs with Safari browser on three different devices, iMac, iPad and Macbook Pro so it is not a problem with a single computer but is occurring with Safari browser on all three devices.

    As far as I know there have not been any Apple updates to Safari in the last month that might explain this problem and it is not occurring with any of the other websites I use regularly from Apple based computers.

    This behaviour also occurs with Chrome browser on Apple platforms.

    I do not know if this happens with a Windows PC at this time but may be able to test from my observatory Windows machine later this week (it is currently down for maintenance).

    William.
     
    Last edited: Dec 12, 2016
  2. Doug

    Doug Staff Member

    Joined:
    Sep 25, 2014
    Messages:
    7,315
    We just moved the forum to a new server. Are you still having issues?
     
  3. William B

    William B Cyanogen Customer

    Joined:
    Jan 8, 2015
    Messages:
    311
    Location:
    Christchurch, Dorset UK
    Still the same Doug,

    The problem always occurs if you are logged in and use the "Home" button to navigate back to the parent page, then it appears as if you are logged out and you can no longer access any sub forum but in reality you are still logged in and have to navigate away from the site completely and then return where you then appear to be logged in again without actually having to go through the log in procedure.

    On a normal desktop with a mouse you can avoid the problem by not using the "Home" button but using the "Forums" button to go back to the parent page but with an iPad and touch screen it is too easy to hit the "Home" button accidentally and cause this issue to appear.
     
  4. Adam Robichaud

    Adam Robichaud Staff Member

    Joined:
    Sep 29, 2014
    Messages:
    797
    Location:
    Ottawa
  5. William B

    William B Cyanogen Customer

    Joined:
    Jan 8, 2015
    Messages:
    311
    Location:
    Christchurch, Dorset UK
    Hello Adam,

    Interesting question and I can see where the problem is with the webpage I am using.

    My bookmarked address for the forum is the second one listed, - http://diffractionlimited.com/forum - and if I login on that page and then click the "Home" button the hyperlink is to the first address - http://forum.diffractionlimited.com - when I land on that page I am no longer logged in, it allows me to login and my user name appears in the top menu bar but all sub forums are denied access.

    If I logout, close and reopen the browser and go to the first address manually - http://forum.diffractionlimited.com - then login on that page and click the "Home" button then I stay logged in and can view the sub forums.

    So it seems that when visiting and logging in at the old? address - http://diffractionlimited.com/forum - and clicking the "Home" button the link takes me to the alternative site where I am not logged in.

    Presumably - http://forum.diffractionlimited.com is the new site and the only one I should have bookmarked?

    William.
     
  6. Adam Robichaud

    Adam Robichaud Staff Member

    Joined:
    Sep 29, 2014
    Messages:
    797
    Location:
    Ottawa
    http://forum.diffractionlimited.com/ is the forum's new home address — so feel free to use that as your bookmark. I'm still working out some redirect details (redirecting the old forum address to the new one has caused some oddities with infinite redirects that I need to find out how to avoid), but I'll try and get that sorted out before too long.

    Thanks for the report!

    Cheers,
    -Adam
     

Share This Page