[RESOLVED] Bias and Dark frame problem

Discussion in 'Image Capture' started by Brian Combs, Jul 22, 2016.

  1. Brian Combs

    Brian Combs Standard User

    Joined:
    Jul 22, 2016
    Messages:
    2
    I just re-installed Maxim on a new computer and downloaded the latest SBIG drivers. I use an STT-8300 m
    camera. I am getting completely saturated bias and dark frames. Any suggestions?
     
  2. Colin Haig

    Colin Haig Staff Member

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    3,484
    Check if the firmware for the camera is current.
    Are you using MaxIm 6.13?
     
  3. Brian Combs

    Brian Combs Standard User

    Joined:
    Jul 22, 2016
    Messages:
    2
    Thanks Colin. I updated the firmware and that fixed it!
     
  4. Colin Haig

    Colin Haig Staff Member

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    3,484
    Glad to hear it - most folks seem very happy with the new firmware the SBIG team have provided.
     
  5. rockenrock

    rockenrock Cyanogen Customer

    Joined:
    Mar 12, 2015
    Messages:
    52
    Works great, but remember to not be connected to CCDops (or MaximDL, etc) when checking Firmware. Just camera to USB port!
    Be patient after firmware starting update. I got the Not Responding message appearing at the top of the driverchecker dialog box. I said a little prayer and 3 minutes later everything was done.
    OK, it was not spiritual, it was just SBIG's program working in the background. But it helped me not panic!
     

Share This Page