[RESOLVED]Remote Guide Head Issues

Discussion in 'STX and STXL Series Cameras' started by Slickrock, Sep 9, 2016.

  1. Slickrock

    Slickrock Standard User

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    5
    I have a STXL 11002 Camera with the FW8S Filter Wheel and the Remote Guide Head. The camera works fine using TheSkyX (mac), and with CCDOps Lite (mac) and CCDOPS (Windows), however I cannot get anything out of the Remote Guide Head (any of the programs), well anything useful anyways. I either get a black picture (with a lot of noise) when I set up the guider as an internal camera, or a white picture when I set up the camera as an external camera. The shutter is working fine in both setups.

    Ext Tracking.jpg Tracking.jpg Ext Tracking.jpg
     
  2. Bill

    Bill SBIG Service and Repairs Staff Member

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    496
    A Remote Guide Head should be selected an an External Guider. Not sure why the images would be white unless there is no lens on it.

    -Bill
     
  3. Slickrock

    Slickrock Standard User

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    5
    Thanks for the reply. There definitely is a lens on it. It's attached to a Baader Vario-Finder 10x60, but I did try it without the lens; same results, and I tried it with a cap on; same results.
     
  4. Slickrock

    Slickrock Standard User

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    5
    Well, I'm not sure what I had set up wrongly, but I decided to start from scratch again, starting with all the connections, then all the software set-ups; turned everything on, and poof! It all works. Now, if only the skies would clear!
     
  5. Bill

    Bill SBIG Service and Repairs Staff Member

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    496
    Excellent! Glad to hear it.

    -Bill
     

Share This Page