Resolved TheSky and Ascom DLAPI issue

Discussion in 'Guiding and Adaptive Optics - StarChaser and AO' started by vinifera, Oct 3, 2021.

  1. vinifera

    vinifera Cyanogen Customer

    Joined:
    Aug 24, 2017
    Messages:
    40
    Not sure what's going on here. I've installed (and removed and reinstalled) the DL API and Ascom software, but when I try to set up the SC2 in TheSky, I get the following alert. I'm running latest version of Windows 10. Happens with both the 32 and 64 bit versions of TheSky, so suggests its some install issue. thoughts?
     

    Attached Files:

  2. Colin Haig

    Colin Haig Staff Member

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    5,539
    Location:
    Earth
    I've seen that with TheSky and other ASCOM devices as well.
    Uninstall/reinstall rarely helps.
    Run TheSky ONCE with Run as Administrator (right click on it's icon) and quit after it comes up.
    Do NOT connect to anything. I think its a registration problem in TSX install.

    Check that you can connect to the camera using ASCOM Diagnostics.
    ASCOM Diagnostics -Choose Device - Choose and Connect to Device (32-bit application)
    Select Device Type - Camera
    [CHOOSE]
    In the ASCOM Camera Chooser, select DL Imaging.
    [PROPERTIES]
    Make sure the camera is selected - in the list it's name will have a * at the end.
    If not selected, double-click it.
    Then OK all the way back, and hit [CONNECT]
    If that works, then ASCOM and driver are fine, and there remains a problem with TheSky.

    The DL API drivers are 32-bit.
     
  3. vinifera

    vinifera Cyanogen Customer

    Joined:
    Aug 24, 2017
    Messages:
    40
    Got it and thank you that fixed the issue strange problem.
     

Share This Page